Gyilkos galóca hogyan ismerd fel!

  • A gyilkos galócát minden erdőjárónak és gombagyüjtőnek fel kell tudni ismernie, enélkül ne is vágjon bele a gombagyűjtesbe!

Étkezési értéke: Halálosan mérgező!

Kalapja olív-sárgás barnászöldes, de lehet fehéres is csak ritkán van rajta fehéres burokmaradvány.

Lemezek: sűrűn és szabadonállók, szélesek, fehérek.

Tönk: hosszú, vastag, hengeres, fehéres gyakran zöldes, márványozott felületü, kígyóbőr szerű mintázattal, lelógó, fehér gallérja és gumós tövén bő elálló szélű, fehér bocskora van.

Hús: puha, vizenyős fehér, édeskés szagú.

Előfordulása: júniustól novemberig, lomberdőben, főleg tölgy alatt ritkán fenyvesekben növő gyakori faj.

Minden gombagyűjtés után keressen fel gomba-szakellenőrt! Gomba csak akkor fogyasztható, ha azt szakember bevizsgálta!

Szárított Gomba és őrlemények Webáruháza
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.